Lamina porselen kaplamalar hangi durumlarda uygulanır ?
– Diş beyazlatma uygulamaları ile herhangi bir netice alınamayan durumlarda dişlerin istenilen beyazlığa ulaştırılmasında
– Sağlıksız ve yapısı bozuk olan dişlerde ( özellikle dolgulu, ön bölgede sararmaların olduğu, kırık ve lekeli dişlerde)
– Ön bölgede ayrık olan dişlerin birleştirilmesinde ( üst düzeyde bir estetik sonuç elde edilir )
– Ön tarafta kırık olan ve aşınmış olan dişlerde
– Eski dolguları olan ve bu dolgusu düşen, sararan, siyahlaşan hastalarda
– Kanal tedavisi sonrasında siyahlaşan dişlerde
– Dişleri çapraşık ve eğri olan hastalarda ( Eğrilik belirli bir derecenin üzerinde ise uygulanamaz )
Durumlarında ve estetik kaygı yaşanılan dişlerde; tek bir diş, birden fazla diş veya tüm dişlerde rahatlıkla uygulanabilmektedir. İyi bir diş hekimi, kaliteli malzeme ve doğru bir işçilikle birlikte üst düzeyde estetik sonuçların alındığı bir uygulamadır.
Lamina diş tedavileri kimlere uygulanır ?
Lamina diş kaplama uygulamaları ön dişlerinde estetik kaygılar yaşayan hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir. Bu uygulamalarda 18 yaş şartı aranmaktadır.
Lamina diş tedavileri kimlere uygulanamaz ?
Gece uyurken diş sıkması olan kişilerde, bruksizm hastalarında, çene bozuklukları olan kişilerde, tırnak yeme, kalem ısırma vb. rahatsızlıkları olan bireylerde ve ileri derecede diş eti çekilmesi olan kişilerde bu durumlar tedavi edilmeden lamina kaplama uygulamaları yapılamaz. Bu kişilere lamina kaplama uygulaması yapılması durumunda yapılan kaplama uygulaması zarar göreceğinden bu kişilerin öncelikli olarak bu etkenleri ortadan kaldırılmalıdır.
Lamina diş kaplama uygulamaları kaç seansta tamamlanır ?
Eğer hastanın dişlerinde veya diş etlerinde müdahale gerektirebilecek herhangi bir problem yoksa 2 yada 3 seansta lamina kaplama uygulamaları yapılabilir. Bu yaklaşık olarak 1 veya 2 haftalık bir süreçtir. Toplam olarak dişçi koltuğuna ya iki yada 3 sefer oturursunuz. İlk seferde planlama yapılır ve dişleriniz kesilir, ikinci seansta lamina yaprak porselenleriniz yerine yapıştırılır.
Lamina kaplama uygulamalarını aşama aşama belirtirmisiniz ?
Bu çok uzun ve detaylı işlem gerektiren bir durum değildir. Uzun işlemler labaratuar ortamında gerçekleştirilir. Siz yanlızca dişçi koltuğunda toplam olarak 15-20 dakikalık bir zaman geçirirsiniz. Bu nedenle kısa ve öz olarak lamina kaplama uygulamalarının aşamalarını anlatmamız gerekirse yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk iki seansta dişleriniz ölçülendirilir, istediğiniz renk tonları belirlenir, dişleriniz 0.3-0.7 mm ölçülerinde olacak şekilde çok ince biçimde aşındırılır ve bir sonraki seansta ise ölçüleri alınmış olan ve yapıştırılmaya hazır hale getirilmiş olan lamina yaprak porselenleriniz dişlerinize yapıştırılır.
Lamina porselen kaplamalarının daha sonraları düştüğü söyleniyor bu doğrumudur ? Lamina kaplamalar düşer mi ?
Lamina kaplama uygulamaları bir kere yapıştıklarında bir daha düşmezler. Uygulanan yapışkanlar günümüz standartlarında oldukça üst düzey malzemelerden yapılmaktadırlar. İyi bir hekim tarafından uygulanacak olan lamina kaplama tedavisinde düşme sorunu yaşanmayacaktır.
Lamina kaplama uygulamalarının ömürleri ne kadardır ?
Diş lamina kaplamaları iyi bir ağız bakımı ile beraber yıllarca sağlıklı bir şekilde kullanılabilirler. Lamina kaplama uygulamaları lekelenmezler ve aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdırlar. leke tutmayan lamina kaplamaların dirençleride oldukça fazladır. Günlük olarak diş bakımınızı yapmanız ömürlerini uzatmak için yeterli olacaktır. Lamina kaplama uygulamaları ile çok sert gıdalarında ısırılmaması oldukça önemlidir. Yanlızca lamina kaplamaları ile değil doğal dişlerinizle de sert gıdalar ısırılmamalı ve kırılmamalıdır.
Lamina diş kaplama uygulamalarının avantajları nelerdir ?
– Bir kaç seasn içerisinde dişçi koltuğunda yanlızca 20 dakika kadar kalarak bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.
– Lamina kaplama uygulamalarının renkleri değişmez, oldukça sağlam ve dayanıklı malzemelerdir.
– Gerçek dişiniz üzerinde hiç bir değişiklik yapılmadan yada 0,3-0,7 mm çok ufak kasmelerle uygulanabilmektedir.
– Son derece estetik bir görünüme sahiptirler
– Tek dişe yada tüm dişlere rahatlıkla uygulanabilirler
– Oldukça doğaldırlar. Gerçek dişinizden ayırt edilebilmesi oldukça zordur.
– Kahve, çay yada sıgara gibi doğal dişinizin rengini değiştiren etkenler lamina kaplamalarınızın rengini değiştiremezler.
– Yüzeyleri son derece kaygandır. Dilinizi üzerinde gezdirdiğinizde doğal ve pürüzsüz bir yapıya sahiptirler
– Diş üzerine yapıştırıldıklarında oldukça sert bir yapıya dönüşürler. Kırılma dirençleri oldukça yüksektir.
– Diş yüzeyine yapıştırıldıktan sonra çıkmaları mümkün değildir. Ancak elmas frezlerle diş yüzeyinden sökülebilirler.
Lamina diş kaplamalarının dezavantajları varmıdır ?
– Lamina diş kaplama uygulamalarının tek dezavntajı pahalı olmalarıdır. Ülkemize yurt dışından ithal edilen bu malzemeler dolar bazında ülkemize gelmektedir. Dolar olarak uygulanan bu malzemelerin fiyatlarıda oldukça pahalıdır.
– Oldukça hassas bir uygulamadır. İyi bir labaratuar aşaması gerektirir. Kaliteli teknisyenler elinden çıkacak uygulamalar son derece estetik bir görünüme sahip olacaktır. Hekim ve teknisyen bu konuda yeterli seviyede isim yapmış bu konuda uzmanlaşmış kişiler olmalıdır.
Lamina kaplama fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz ?
Çok iyi estetik sonuçların elde edildiği bir tedavi şekli olan lamina kaplama uygulamaları en sık tercih edilen diş estetiği uygulamalarından birisidir. Oldukça da pahalı olan bu uygulama ülkemizde orta ve üst kesime hitap etmektedir. Eskiye oranla daha da iyileştiren fiyatlar daha fazla insana da çözüm olabilmektedir.
Lamina kaplama uygulamalarının bakımı nasıl yapılır ?
Oldukça kolay bir bakımı olan lamina kaplama uygulamaları tıpkı doğal dişleriniz gibidir. Doğal dişlerinize nasıl günlük bakım uyguluyorsanız lamina kaplama uygulamalarına o şekilde bir bakım yapabilirsiniz.
– Dişlerinizi günlük olarak fırçalayınız. Diş ipi ve ağız gargarası kullanmayı ihmal etmeyiniz.
– Lamina olan ön dişlerinizle ser birşeyler yemeyiniz.
– Tırnaklarınızı yemeyiniz
– Kabuklu yemişlerinizi ön dişlerinizle kırmayınız
– Diş sıkma veya gıcırdatma gibi alışkanlıklarınız varsa gece plağı kullanmalısınız.
– Mutlaka 3 yada 6 aylık aralıklarla diş hekiminize görünmelisiniz.